JŪS ESATE ČIA: Pradžia > Naujienos > Verslas
Andrius Samaitis

„Biosalos“ įkūrėjas: sveikų produktų pirkėjai keičiasi, turime keistis ir mes

0 2014-10-28


Prieš keletą metų sveikų produktų pardavimai augo keliomis dešimtimis procentų kasmet, dabar pardavimų augimas – stabilūs 10–12 proc. per metus. Pasak sveiko maisto ir natūralios kosmetikos parduotuvių „Biosala“ įkūrėjo Andriaus Samaičio, šis skaičius atspindi, kiek šalies gyventojų kasmet atranda sveikos gyvensenos privalumus. Tuo metu kita visuomenės dalis sveikus maisto ir kūno priežiūros produktus linkusi vartoti tik išskirtinėmis progomis.

Pokyčiai rinkoje skatina sveikų produktų tiekėjus taip pat keistis bei daugiau investuoti į visuomenės švietimą.

„Prieš keletą metų prasidėjęs ekologiškų ir sveikų produktų bumas, kai visi ėmėme atidžiau žiūrėti, ką valgome, ką naudojame buityje ar tepame ant savo kūno, stabilizavosi, ir žmonės pradėjo atidžiau rinktis produktus, – pastebi A. Samaitis. – Tai daryti būtina, nes, pasinaudojant tokių produktų paklausa, rinką užplūdo įvairiausia produkcija su pirkėją patraukiančiais užrašais: „Eko-“, „Bio-“, „be E“, „be konservantų“ ir pan. Be to, sąmoningai ar ne, nepateikiant aiškios informacijos, viešojoje erdvėje pradėta tapatinti ekologiškus, natūralius ir ūkininkų parduodamus produktus. Taigi, pirkėjas turi turėti atitinkamų žinių, kad nepasiklystų pasiūlos jūroje. Ir kas, jei ne patys sveikų produktų pardavėjai, turi suteikti tų žinių?“

Visuomenėje vis dar vyraujant klaidingam įsitikinimui, kad sveiki, natūralūs ar ekologiški produktai yra prabangos prekė, sveikas produktas ar natūrali kosmetika dažnai įsigyjama tik save palepinti, perkama kaip dovana, arba pro tokių produktų lentynas išvis praeinama. Pasak A. Samaičio, tikėtina, kad net „vienkartinis“ pirkinys, nors sveikatos klodų ir neatneš, gali būti paskata užsukti dar kartą, jei juo pasinaudojus matysis efektas. „Didžiausias iššūkis šioje situacijoje – pasiekti pirkėją, kad jis bent kartą prisiliestų prie „kitokių“ produktų. Žinoma, galima viską palikti savieigai ir laukti, kol žmogus pats iš visos informacijos gausos atsirinks, kas yra jam svarbu ir reikalinga, tačiau iš patirties galiu pasakyti, jog be profesionalios pagalbos tai bus adatos ieškojimas šieno kupetoje“, – įsitikinęs A. Samaitis.

Andrius Samaitis

Skatindama pirkėjus plačiau pažvelgti į natūralų grožį ir sveiką mitybą, gauti išsamesnės informacijos apie ekologiškų produktų savybes, „Biosala“ pradeda savo tinklo plėtrą naujos koncepcijos parduotuvėmis didžiuosiuose prekybos centruose. Pirmoji tokia – atnaujinta parduotuvė Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Europa“. Naujos koncepcijos parduotuvės – kamerinės aplinkos, jose siūloma tik natūrali kosmetika ir specialūs mitybos produktai, padedantys sveikatai ir gerai savijautai – ekologiški, be laktozės, be cukraus, be gliuteno, vegetarų, žaliavalgių, supermaistas. Šiose parduotuvėse nėra trumpo galiojimo produktų, tokių, kaip mėsa, pienas, daržovės ar duona. Pasak „Biosalos“ įkūrėjo, tikėtina, kad pokyčiai leis skirti daugiau betarpiško dėmesio kiekvienam pirkėjui, paaiškinti bei patarti, kaip atsirinkti, kas tinka konkrečiam žmogui: „Kiekvienas esame skirtingas, todėl net ir natūralūs produktai kiekvieną veikia skirtingai. Mūsų pareiga – suteikti žmonėms kuo daugiau žinių.“

UAB „Biosala“ įkurta 2010 m., norint pasiūlyti vietą, kurioje būtų ne tik parduodami sveiki, natūralūs ir ekologiški produktai, bet ir nuoširdžiai rūpinamasi žmogaus gera savijauta. Parduotuvių asortimentą sudaro tik natūralūs ir ekologiški produktai. Parduotuvės įsikūrusios Vilniuje, Vokiečių g. 13 ir PC „Europa“ bei Kaune, Laisvės al. 79.

 

Ekonaujienos.lt straipsnius galima perspausdinti įdedant aktyvią nuorodą.

Susiję straipsniai

  • Laukinis maistas: nuo atpažinimo iki suvalgymo

    0 2017-04-21

    Gegužė – valgomų laukinių augalų pikas. Geriausias metas pasimokyti atpažinti valgomus augalus. Todėl gegužės savaitgaliais kviečiame į Ukmergės raj., prie Veprių į LAUKINIŲ AUGALŲ PAŽINIMO ir SUVARTOJIMO SEMINARĄ, kurį ves augalų žinovas – Laimis Žmuida.

  • Skirtingas kartas vienija žemė

    0 2016-06-02

    Šį pavasarį Lietuvoje startavo socialinio verslo projektas „CoolŪkis“. Jo sumanytojai siekia suartinti kaimo ir miesto žmones. Projekto rengėjai orientuojasi į senjorų socialinę atskirtį, sveiką gyvenseną ir ekologinę daržininkystę.

  • Paauglės nenaudojo kosmetikos su pavojingomis cheminėmis medžiagomis 3 dienas. Kas pasikeitė?

    0 2016-06-02

    Pagalvok.lt jau rašė apie pokyčius organizme valgant tik ekologiškus maisto produktus, o kas vyksta vengiant pavojingų cheminių medžiagų, esančių kosmetikos priemonėse?

  • Turguose pasirodė dilgėlių

    0 2016-06-02

    Panevėžio turguje populiarėja nauja prekė – dilgėlės. Jas perka žmonės, norintys laikytis sveikesnio gyvenimo būdo.

  • Gamtinės žemdirbystės seminarai liepos mėnesį visoje Lietuvoje

    0 2016-05-31

    Kviečiame į gamtinės žemdirbystės seminarus, kurie vyks sodybose prie Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus ir Druskininkų liepos mėnesio savaitgaliais.

  • Kas nutiks, jei dvi savaites valgysim tik ekologišką maistą?

    0 2016-05-31

    Kas atsitiktų, jeigu įprastus, tradiciškai auginamus maisto produktus pakeistume ekologiškai užaugintu maistu? Viena Švedijos šeima dalyvavo eksperimente, kurį organizavo Švedijos parduotuvių tinklas Coop ir Švedijos aplinkos tyrimų institutas. Tyrimo metu norėta išsiaiškinti, kaip keičiasi žmogaus organizme pavojingų cheminių junginių koncentracija valgant ekologiškai užaugintą maistą.

  • Ekologiškų daržovių karaliai: interviu su ekoūkininke Daiva Giedrikiene

    0 2015-05-17

    Daivos Giedrikienės paprasta ūkininke nepavadinsi ne tik dėl to, kad su vyru Arūnu ir vaikais ji ūkininkauja pagal ekologinės žemdirbystės principus, bet ir dėl to, kad jų asortimente gausu Lietuvoje retai auginamų daržovių. Kiaulių ir karvių jų ūkyje nėra. Jie - ekologiškų daržovių karaliai, šviesūs, švarūs ir visada šiltai besišypsantys. Ekologinę daržininkystę 2001 m. pradėjo nedideliuose ploteliuose. Šiandien jie turi didelį būrį ištikimų klientų Vil...

  • Senųjų veislių renesansas

    0 2015-05-17

    Netoli Kauno, Karmėlavoje, gyvenantis Valdas Stokna pastebėjo, kad parduotuvėse jau nėra senų, prieš 50 ar 100 metų augintų augalų veislių sėklų. Būtent jos tinka gamtinei ir ekstensyviai žemdirbystei.

  • Tikrinant darželių ir mokyklų valgyklas, galės dalyvauti tėvų atstovai

    0 2015-05-16

    Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai kasmet daugelio vaikų darželių ir mokyklų valgyklose randa higienos, maisto saugos ar kokybės pažeidimų. 50 proc. patikrinimų nustatoma su pažeidimais. Taip pat jau ne vienerius metus maisto kokybe, neskaniu maistu skundžiasi vaikai ir jų tėvai. Tad VMVT nusprendė imtis konkrečių priemonių, kad situacija keistųsi, ir sudarė galimybes tėvų atstovams dalyvauti darželių bei mokyklų patikrinimuose.

  • Norintiems natūralių produktų – mobilieji turgeliai tiesiai iš kaimo

    0 2015-05-15

    Šiandien didžiuosiuose miestuose jau nieko nestebina kiekvieną savaitę natūraliais kaimiškais maisto produktais prekiaujantys mobilieji turgeliai, nors dar prieš dešimtmetį sunku buvo ir įsivaizduoti, kad tai įmanoma. Tiesioginis ūkininko kontaktas su vartotoju buvo nepasiekiamas ir vykdavo nebent nelegaliai, kai kaimiečiai miestiečiams atveždavo pieno ar bulvių ir bemat pasišalindavo, kol niekas nepamatė.