• Laukinis maistas: nuo atpažinimo iki suvalgymo

    0 2017-04-21

    Gegužė – valgomų laukinių augalų pikas. Geriausias metas pasimokyti atpažinti valgomus augalus. Todėl gegužės savaitgaliais kviečiame į Ukmergės raj., prie Veprių į LAUKINIŲ AUGALŲ PAŽINIMO ir SUVARTOJIMO SEMINARĄ, kurį ves augalų žinovas – Laimis Žmuida.

    Skaityti >
  • Gardžiausios daržovės – iš savo lysvės

    0 2015-03-06

    Laimis Žmuida – sodininkas mėgėjas, gamtinės žemdirbystės teorijos kūrėjas ir praktikas. Vyras pasakojo, kad augdamas mieste neturėjo nei daržo, nei kolektyvinio sodo, nei kaimo. Viską pradėjęs nuo nulio, dabar jis užsiaugina beveik visą reikiamą maistą. Todėl ir kitiems negaili patarimų.

    Skaityti >
  • Ekologiško gyvenimo kūrėjas. Interviu su Laimiu Žmuida

    0 2015-02-18

    Netoli Ukmergės gražiame upės slėnyje gyvenantis iš Kauno kilęs Laimis Žmuida tarsi kokią mozaiką kuria ir kitus moko kurti ekologišką gyvenimą. Ūkininkauja pagal gamtinės žemdirbystės principus, aktyviai dalyvauja ekogyvenviečių judėjime bei užsiima švietėjiška veikla. Tai daug žinių turintis, jautrus ir tvirtų įsitikinimų žmogus, kuris geriausiai jaučiasi kurdamas ir įkvėpdamas kurti kitus.

    Skaityti >
  • Gamtinė žemdirbystė praktikoje

    0 2015-01-14

    Kviečiame į gamtinės žemdirbystės mokymus vasario 14 d. Kaune ir vasario 15 d. Vilniuje. Paskaitas ves Laimis Žmuida. Paskaitų trukmė: nuo 10:00 iki 16:00. Tai įvadinė paskaita pradedantiems domėtis gamtine žemdirbyste. Sužinosite kaip įsirengti lysves ir kaip į jas pasėti visas daržoves, kad užaugtų gamtinės kokybės produktai.

    Skaityti >
  • Sėklos: kaip užsiauginti gerų sėklų pačiam?

    0 2015-01-05

    Artėja pavasaris, tad pats laikas pasirūpinti sėklomis. Vasario 7 d. (šeštadienį) Kaune ir vasario 8 d. (sekmadienį) Vilniuje vyks paskaitos apie daržovių ir sodo kultūrų sėklas. Paskaitas skaitys Laimis Žmuida. Paskaitų trukmė: nuo 10:00 iki 15:00 val. su pietų pertrauka. Kaina 50 litų (14 eurų).

    Skaityti >
  • Žemdirbystė be kasimo

    0 2014-10-23

    Šiais laikais sunku nustebinti, o kad galima ūkininkauti nekasant žemės, turiu pripažinti, mane nustebino. Apie gamtinę žemdirbystę (angl. permaculture) pirmą kartą išgirdau prieš daugiau nei penkerius metus viešėdama Šveicarijoje, tačiau tik visai neseniai pirmą kartą paragavau gamtinės žemdirbystės gėrybių Lietuvoje. Skonis buvo pritrenkiančiai geras, t. y. intensyvus, pilnas, sodrus, gilus, net šiek tiek hipnotizuojantis.

    Skaityti >